-Só, bors, őrült kömény, majoránna, kakukkfű ízlés szerint,
-2 - 3 babérlevél, 1 evőkanál mustár,
-pirospaprika
Elkészítés:
3 evőkanál mangalicazsírra durvára vágott vöröshagymát föltesszük, üvegesre pirítjuk só hozzáadásával, majd 1 dl vízzel fedő alatt pépesre főzzük. Utána a hagymára rárakjuk a kockára vágott marha lábszárat, kevergetés mellett hagyjuk, hogy levet eresszen, majd ízlés szerint a fentiekben felsorolt fűszerekkel ízesítjük. Vizet hozzáadva félpuhára főzzük, kb. 40 perc (a hús öregségétől függ). Ezután a kockára vágott sertés húsokat, paradicsomot, paprikát hozzáadjuk, és egy kevés vízzel felöntjük, ha kívánja, majd ízlés szerint utána fűszerezzük. Amikor úgy érezzük, hogy a marha- és sertéshús is majdnem megfőtt, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott májat, gombát, a kolbászt, és a másfél dl. vörösbort. Így kb. még 15 percig főzzük. Kenyérrel vagy főtt burgonyával tálaljuk.