Ezen a szép napon került megrendezésre a III. Hun Napok főzőversenye.
Nyolc csapat nevezett a reggel folyamán, mindenki sebtében elkezdte a tűzrakást és főzést.
A versenynek nem volt különleges kiírása egyszerűen régi magyar étkeket kellett főzni.
Nevezési díjként is csak 1000.- jó magyar forintot kértünk.
A zsűrizésre váró ételek között volt: pincepörkölt,halászlé, sertéspörkölt,sertés tokány,és nem hagyhatjuk ki a Tatárvári erdei gombás marhaüstöny hagymafüves monyáddalt sem.
Az értékelés nem volt egyszerű. A magas színvonalú étkek mindegyike önmagában felejthetetlen gasztronómiai élményt nyújtott.
A 8. helyen a Palotai Turul Társaság II. csapata végzett hentes tokányukkal. Az étek íze és állaga egy ügyes szakács Gágó Zsolt mesterműve,de Tamás Lacibácsi sok éves tapasztalatával maga mögé tessékelte.
A 7. helyezést Tamás László és István foglalta el Erdélyi pincepörköltel. Apa és fia fejüket összedugva dolgoztak a mennyei mannán.Az ízlelők örömére főztjük mellé saját borukat kínálták.
A 6. helyre Horváth Bence küzdötte fel magát egy nagyon jól sikerült halászlével.Nem volt egyszerű mutatvány a jurth árnyékában halat paszírozni,de a tejesláda és a titkos recept, na meg a laza tópartinak is beillő tálalás az egész társaságot elképesztette!
5. hely Palotai Baráti körnek ítéltetett.Kis csapatuk finom kis káposztás mürmüllével édesgette magához a dobogó közeli helyezést.
A Palotai Turul Társaság I. csapata a nagyon kiélezett versenyben az előkelő 4. helyezésig jutott Kálmán László (Kámi) csoda Marhapörköltjével. A Turulosok büszkék lehetnek ,hogy ennyi jó szakács van közöttük.
Ime, ismét egy nagyon dicséretes eredmény,hiszen nem győzőm hangsúlyozni a mezőny nagyon erős volt!
A dobogós helyeket a Kárpátia csapat Bronzérmet érdemlő Szüreti pörkölt bográcsban nyitotta, ahol az étel mellett a tálalásra különös gonddal figyeltek. Pálmának és Balázsnak nem ez az első versenye, a tavalyi Hun napokon a második helyezést kapták főztjükért! Az eredmény nem keserítette el őket, hiszen az idei csapatok nem holmi szalonna sütésre érkeztek!
Az ezüstéremért sem volt kisebb a harc ,amit az Andesztrade csapat horgászott el a Kárpátia elől.
Pintér András és kis csapata némi késéssel kezdte a versenyt,de emiatt egyáltalán nem keseregtek. Egyszerűen főztek ilyedtükben egy nagyon ízletes pörköltet ami ha a tálalásra is nagyobb energiát fordítanak komoly ellenfele lett volna a aranyérmesek főztjének.
A versenyzők ez mellett biztosították az étek mellé járó pontos receptleírást és komoly szellemi anyagot, amit a képekre kattintva megismerhettek. A tálalás és az ízek mind beleillettek abba a milliőbe amit ez a csodálatos rendezvény megkívánt.
A zsűritől nem véletlen a legjobb étekért járófődíjat: a Regió Regia csapata vehette át.
Gratulálunk mindenkinek!
Nagy örömmel tölt el bennünket ,hogy ennyi jó ember között nem kell éhen halnunk!
A legvégére lássuk a zsűri tagokat
Balról jobbra haladva: Deák Tamás az Őrzők Rendje Egyesület Elnöke ,mellette Berczeli Zoltán (Langalló Kemencés Lángos) a zsűri Elnöke majd Németh János Őrzők Rendje "Betyár Bandérium vezetője" és Bozsoki Ferenc Őrzők Rendje "Íjászok vezíre"
A háttérben látható még Kálmánchey Miklós kíváncsiskodó és Némethné Mamka ahogy férje-ura vála mögött kukucskál.